banner-hans-groenhuijsen

Strategie.

Visie- en strategie ontwikkeling staan al ruim 30 jaar op ons lijstje, het liefst in directe interactie met directies, commissarissen, andere interne en externe spelers. En leidend tot actie en resultaat. Elke situatie vraagt om een aanpak op maat, maar er zijn wel wat bekende methoden en technieken.

Twee voorbeelden:
strategie-expeditieMet een “strategie-expeditie” beginnen we met een korte interne en externe analyse, geven richting en stellen de juiste vragen. We betrekken daarbij direct een groep mensen aan de kant van de opdrachtgever: korte bondige relevante informatie, korte doorlooptijd, grote impact. Volgende stap is een strategie-conferentie die een strategische visie oplevert, plus een aantal gebieden waarop verder plannen moeten worden uitgewerkt. Wij leveren de begeleiding, inbreng van kennis en suggesties en procesmanagement. Een korte en snelle aanpak welke visie, richting, betrokkenheid en energie oplevert. We zetten concrete acties in gang.

Een andere insteek is ”met de voeten op tafel”. Hierbij begeleiden we management en/of commissarissen rondom strategische issues. Dit kan door rondom één of meer belangrijke momenten (kwartaalverslagen, jaarverslag, budget e.d.) één of enkele dagdelen langs te komen voor gesprekken, begeleiding, en soms beknopte uitwerking van een bepaald thema. We kunnen het coachen noemen, of “spiegelen”.