De futuroloog:

"Het verleden en het heden
zijn in ieder geval bekend.
Waardevol om naar te kijken."

 

De futuroloog:

"De Toekomst is onzeker
en spannend.
Mooi om over te dromen."

De futuroloog: Van verleden naar toekomst.


Kijken naar de toekomst begint met een reis vanuit het verleden naar het heden.
Het gaat niet om zien, om voorspellen; het gaat om KIJKEN. Hoe kijk je, vanuit welk
perspectief? Welk beeld vormt zich?

Van inzicht naar uitzicht.


Het draait niet om wat leuke trends. Het gaat om inzicht, om uitzicht, en om een vertaalslag van theorie en verhalen naar de praktijk. Het draait om de impulsen voor die trends, het gaat om de impact ervan, hoe we daar richting aan kunnen geven.

keywords


  • Toekomst
  • Heden en verleden
  • Disruptie
  • Innovatie
  • Transformatie
  • Smart city
  • Smart mobility
  • technologie

Hans in het kort.


Hans Groenhuijsen studeerde nieuwste geschiedenis (Utrecht) en bedrijfskunde (Delft). Hij is sinds 1984 als adviseur en (interim) manager betrokken bij transformaties en innovatie. Hij is actief als spreker en dagvoorzitter en publiceert regelmatig via columns en blogs. Met ruim 30 jaar ervaring in industrie, handel, zakelijke dienstverlening en financial services, slaat hij de brug naar de toekomst.

Contact opnemen

E-mail *

Bericht en afzender *

Ik ga akkoord met het privacystatement

Innovatie = technologie + markt + wereld.

Die toekomst  gaat niet alleen over de GROTE issues, over baanbrekende technologie.
Toekomst gaat ook over mensen, samen leven, de wereld, over leven en werken; het gaat over organiseren, besturen, over het oplossen van grote vraagstukken zoals duurzaamheid, energie, klimaat, verdeling van welvaart en welzijn.

Balanceren in de toekomst.

Er kan veel in die toekomst. Maar het blijft ook een kwestie van balanceren. Willen we verbeteren op de korte termijn of voor de lange termijn?  Uiteindelijk resultaat is belangrijk en mooi, maar de weg daar naartoe kan lastig zijn. Om een paar modewoorden te gebruiken: we zullen veel disrupties zien, transformaties zijn ingrijpend.

Tech Trends.

Trends rondom technologie gaan precies hierover: technologie als push en impuls voor verandering; de impact die het heeft op welvaart en welzijn, op economie en manier van leven; de mogelijkheden die het biedt op gebied van gezondheid, werk, veiligheid en verduurzaming; de spannende combinatie van disruptie, crisis en transformatie. SMART is geen toverwoord, wel een manier van denken en werken: smart city, smart mobility, smart logistics, smart energy.

De futuroloog ziet en kijkt.

ik kijk naar de toekomst natuurlijk maar met een scheef oog naar verleden en heden. De reis gaat door de drie tijdsdimensies heen: van verleden en heden naar toekomst, van toekomst terug naar het heden. Ik kijk naar het grote plaatje en naar de details, leg de verbanden. Dwars denken is een must.
Echt voorspellen lukt meestal pas achteraf, maar ik waag me er toch aan.

Als u die toekomst wel eens wilt zien:

Hans Groenhuijsen